Voor de eerste keer sinds juli 2012 heeft de Europese Centrale Bank haar basisrente verlaagd. Bart Van Craeynest van Petercam stelde zich de vraag of dat veel zal doen voor de economie in de eurozone. Het antwoord op die vraag is waarschijnlijk negatief.

De economische situatie is echter zo dramatisch slecht dat de ECB al het mogelijke zal proberen te doen om de economie te ondersteunen. Tegen die achtergrond zou de centrale bank moeten proberen om heel wat meer te doen. De vraag is echter alleen wat.

Voor de eerste keer sinds juli 2012 heeft de Europese Centrale Bank haar basisrente verlaagd. Bart Van Craeynest van Petercam stelde zich de vraag of dat veel zal doen voor de economie in de eurozone. Het antwoord op die vraag is waarschijnlijk negatief. De economische situatie is echter zo dramatisch slecht dat de ECB al het mogelijke zal proberen te doen om de economie te ondersteunen. Tegen die achtergrond zou de centrale bank moeten proberen om heel wat meer te doen. De vraag is echter alleen wat.