Analisten Reinhard Cluse, Amit Kara en Martin Lueck van UBS zijn echter van mening dat de rente-ingreep nauwelijks impact zal hebben. Zoals de zaken er nu voor staan, is de kans zelfs groot dat de financiële markten ontgoocheld zullen reageren. De beurzen kunnen zelfs stevig corrigeren.

De financiële markten zijn namelijk zo enthousiast vooruitgelopen op een renteverlaging dat ze alle slecht economisch nieuws gewoon aan de laars hebben gelapt. Maar slecht nieuws blijft slecht nieuws en op een bepaald zullen de beleggers opnieuw met de realiteit rekening moeten houden.

Analisten Reinhard Cluse, Amit Kara en Martin Lueck van UBS zijn echter van mening dat de rente-ingreep nauwelijks impact zal hebben. Zoals de zaken er nu voor staan, is de kans zelfs groot dat de financiële markten ontgoocheld zullen reageren. De beurzen kunnen zelfs stevig corrigeren. De financiële markten zijn namelijk zo enthousiast vooruitgelopen op een renteverlaging dat ze alle slecht economisch nieuws gewoon aan de laars hebben gelapt. Maar slecht nieuws blijft slecht nieuws en op een bepaald zullen de beleggers opnieuw met de realiteit rekening moeten houden.