Zo'n ingreep wordt echter niet door iedereen verwelkomd. Een Europese renteverhoging kan de landen in de Europese periferie namelijk dieper in de problemen brengen.

Met name Ierland, Griekenland en Portugal zullen de Europese rentepolitiek met argusogen blijven volgen. Maar ook Spanje en Italië zijn weinig gebaat bij een rentestijging.

In al deze landen zijn zware besparingsmaatregelen aangekondigd, terwijl bovendien de belastingen werden verhoogd. Wanneer de rente wordt verhoogd, kunnen de landen uit de Europese periferie dieper in de economische problemen raken.

Zo'n ingreep wordt echter niet door iedereen verwelkomd. Een Europese renteverhoging kan de landen in de Europese periferie namelijk dieper in de problemen brengen. Met name Ierland, Griekenland en Portugal zullen de Europese rentepolitiek met argusogen blijven volgen. Maar ook Spanje en Italië zijn weinig gebaat bij een rentestijging. In al deze landen zijn zware besparingsmaatregelen aangekondigd, terwijl bovendien de belastingen werden verhoogd. Wanneer de rente wordt verhoogd, kunnen de landen uit de Europese periferie dieper in de economische problemen raken.