In principe zal een onduidelijke uitslag er wellicht voor zorgen dat Italiaanse obligaties fors zullen dalen. Maar van belang is ook te beseffen dat er nog altijd een grote koper op het toneel zo kunnen verschijnen. En dan bedoelt Steentjes natuurlijk de Europese centrale bank.

Ook de euro was in de afgelopen week zwak. De koers versus de Amerikaanse dollar kwam op het laagste niveau terecht

in de afgelopen zes weken.

Enerzijds dezelfde reden (Italiaanse verkiezingen) anderzijds ook het nieuwsfeit dat banen minder hebben terugbetaald aan de Europese centrale bank dan men had verwacht.

In principe zal een onduidelijke uitslag er wellicht voor zorgen dat Italiaanse obligaties fors zullen dalen. Maar van belang is ook te beseffen dat er nog altijd een grote koper op het toneel zo kunnen verschijnen. En dan bedoelt Steentjes natuurlijk de Europese centrale bank. Ook de euro was in de afgelopen week zwak. De koers versus de Amerikaanse dollar kwam op het laagste niveau terecht in de afgelopen zes weken. Enerzijds dezelfde reden (Italiaanse verkiezingen) anderzijds ook het nieuwsfeit dat banen minder hebben terugbetaald aan de Europese centrale bank dan men had verwacht.