De ECB heeft eerder dit jaar haar rentetarieven opnieuw verlaagd en dat is niet naar de zin van Weidmann. De Europese rente is namelijk te laag naar de zin van de Duitsers. Weidman begrijpt weliswaar dat die lage rente bedoeld is om de economie en de consumptie aan te zwengelen.

Maar anderzijds blijven spaarders en renteniers in de kou staan, zij krijgen bij wijze van spreken een paar borrelnootjes voor hun geld aan de bank toe te vertrouwen. Het spreekt vanzelf volgens Weidmann dat dergelijke toestand niet kan blijven duren, de rente zal opnieuw naar omhoog moeten.

De ECB heeft eerder dit jaar haar rentetarieven opnieuw verlaagd en dat is niet naar de zin van Weidmann. De Europese rente is namelijk te laag naar de zin van de Duitsers. Weidman begrijpt weliswaar dat die lage rente bedoeld is om de economie en de consumptie aan te zwengelen. Maar anderzijds blijven spaarders en renteniers in de kou staan, zij krijgen bij wijze van spreken een paar borrelnootjes voor hun geld aan de bank toe te vertrouwen. Het spreekt vanzelf volgens Weidmann dat dergelijke toestand niet kan blijven duren, de rente zal opnieuw naar omhoog moeten.