De Europese regeringen zullen uiteindelijk toch hun verliezen op Griekse staatsobligaties moeten slikken. Dat blijkt uit documenten die door de Financial Times ingekeken konden worden. De maatregelen ingevolge het maandag gesloten akkoord zullen het Grieks deficiet terugdringen tot 126,60%.

Dat is minder dan de 124% waar in de verklaring opgesteld na afloop van de meeting werd gesteld. De maatregelen afgesproken op die meeting gaan duidelijk niet ver genoeg om het land voldoende zuurstof te geven.

Uiteindelijk zal een schuldenherschikking dus onvermijdelijk zijn, waar ook ditmaal de andere Europese landen niet aan zullen ontsnappen.

De Europese regeringen zullen uiteindelijk toch hun verliezen op Griekse staatsobligaties moeten slikken. Dat blijkt uit documenten die door de Financial Times ingekeken konden worden. De maatregelen ingevolge het maandag gesloten akkoord zullen het Grieks deficiet terugdringen tot 126,60%. Dat is minder dan de 124% waar in de verklaring opgesteld na afloop van de meeting werd gesteld. De maatregelen afgesproken op die meeting gaan duidelijk niet ver genoeg om het land voldoende zuurstof te geven. Uiteindelijk zal een schuldenherschikking dus onvermijdelijk zijn, waar ook ditmaal de andere Europese landen niet aan zullen ontsnappen.