De hardliners binnen de eurozone, met op kop natuurlijk Duitsland, blijven hameren op beparingsmaatregelen en structurele hervormingen. Die zullen echter gepaard moeten gaan met stimuleringsmaatregelen in de vorm van financiële steun voor de economie en van de kredietverstrekking aan de banken te ontvriezen.

Mark Wall, co-chief European economist bij Deutsche Bank AG in Londen, is van mening dat het nieuw begrotingsrealisme zowat overal ingang heeft gevonden.

De besparingsmaatregelen hebben hun politieke limieten bereikt en de financiële markten zijn blij dat er een nieuw evenwicht tussen besparen en groeien wordt gezocht.

De hardliners binnen de eurozone, met op kop natuurlijk Duitsland, blijven hameren op beparingsmaatregelen en structurele hervormingen. Die zullen echter gepaard moeten gaan met stimuleringsmaatregelen in de vorm van financiële steun voor de economie en van de kredietverstrekking aan de banken te ontvriezen. Mark Wall, co-chief European economist bij Deutsche Bank AG in Londen, is van mening dat het nieuw begrotingsrealisme zowat overal ingang heeft gevonden. De besparingsmaatregelen hebben hun politieke limieten bereikt en de financiële markten zijn blij dat er een nieuw evenwicht tussen besparen en groeien wordt gezocht.