Ruim 30% van de Griekse bevolking dreigt onder de armoedegrens te belanden, terwijl Ierland snel dezelfde weg inslaat.

Het hoeft geen betoog dat ook in Spanje de armoede hand over hand toeneemt. Meer armoede brengt automatisch ook meer zelfmoorden met zich mee.

In Griekenland is het aantal zelfmoorden met ongveer 40% gestegen, het aantal aids-lijders als gevolg van het gebruik van besmette naalden is over een periode van twee jaar vertwintigvoudigd.

Het aantal overvallen zit eveneens in de lift, de gevangenissen zitten bomvol. Het spreekt vanzelf dat tegen zo'n achtergrond de sociale cohesie van het land in gevaar komt.

Ruim 30% van de Griekse bevolking dreigt onder de armoedegrens te belanden, terwijl Ierland snel dezelfde weg inslaat. Het hoeft geen betoog dat ook in Spanje de armoede hand over hand toeneemt. Meer armoede brengt automatisch ook meer zelfmoorden met zich mee. In Griekenland is het aantal zelfmoorden met ongveer 40% gestegen, het aantal aids-lijders als gevolg van het gebruik van besmette naalden is over een periode van twee jaar vertwintigvoudigd. Het aantal overvallen zit eveneens in de lift, de gevangenissen zitten bomvol. Het spreekt vanzelf dat tegen zo'n achtergrond de sociale cohesie van het land in gevaar komt.