Er waren binnen de BEL 20 drie opvallende stijgers en drie opvallende dalers. Bekaert, KBC en UCB gingen fors vooruit, D'Ieteren, AB-InBev en Colruyt moesten terrein prijsgeven. De euro maakte opnieuw een goede beurt en zette de stijgende trend verder.

Ondanks de beslissing van het Duits grondwettelijk hof zijn de Europese problemen verre van opgelost. Het belangrijkste probleem is dat 17 landen met een verschillende graad van concurrentievermogen dezelfde munt delen. Dergelijke situatie is op termijn niet houdbaar.

Vooruitzichten Resilux vrij positief

Resilux verwacht dat de verkochte volumes voor het volledige jaar 2012 in lijn zullen liggen met vorig jaar. In de maanden juli en augustus werd door hogere verkopen reeds een deel van de achterstand van het eerste semester goedgemaakt.

Resilux verwacht dat de resultaten in het tweede halfjaar 2012 beter zullen zijn dat de resultaten in het tweede halfjaar van 2011.

De operationele cashflow (ebitda) voor het volledige jaar 2012 zal lager zijn dan voor het jaar 2011. Door lagere niet-kaskosten en lagere financiële kosten wordt wel verwacht dat het resultaat voor belastingen en voor de verwerking van het resultaat van de joint-venture Airolux in lijn zal zijn met 2011.

Voor de tweede jaarhelft wordt verwacht dat het resultaat op basis van de equity-methode met betrekking tot de joint-venture Airolux minder negatief zal zijn ten opzichte van de eerste jaarhelft 2012. Toch zal door hogere ontwikkelingskosten voor het product de totale kost hoger zijn in 2012 dan in 2011.

Bijgevolg verwacht Resilux een lager netto resultaat voor 2012 ten opzichte van 2011. Ook in de tweede jaarhelft verwacht Resilux een bedrag van EURO 4,0 à 5,0 miljoen te investeren.

Resilux blijft zeer goed geplaatst : het bedrijf beschikt over moderne productiefaciliteiten en een gezonde financiële structuur. De huidige cashflows laten investeringen in bijkomende capaciteit en nieuwe producten toe, alsook het opvoeren van de inspanningen op het vlak van R & D en innovatie.

Er waren binnen de BEL 20 drie opvallende stijgers en drie opvallende dalers. Bekaert, KBC en UCB gingen fors vooruit, D'Ieteren, AB-InBev en Colruyt moesten terrein prijsgeven. De euro maakte opnieuw een goede beurt en zette de stijgende trend verder. Ondanks de beslissing van het Duits grondwettelijk hof zijn de Europese problemen verre van opgelost. Het belangrijkste probleem is dat 17 landen met een verschillende graad van concurrentievermogen dezelfde munt delen. Dergelijke situatie is op termijn niet houdbaar. Vooruitzichten Resilux vrij positief Resilux verwacht dat de verkochte volumes voor het volledige jaar 2012 in lijn zullen liggen met vorig jaar. In de maanden juli en augustus werd door hogere verkopen reeds een deel van de achterstand van het eerste semester goedgemaakt. Resilux verwacht dat de resultaten in het tweede halfjaar 2012 beter zullen zijn dat de resultaten in het tweede halfjaar van 2011. De operationele cashflow (ebitda) voor het volledige jaar 2012 zal lager zijn dan voor het jaar 2011. Door lagere niet-kaskosten en lagere financiële kosten wordt wel verwacht dat het resultaat voor belastingen en voor de verwerking van het resultaat van de joint-venture Airolux in lijn zal zijn met 2011. Voor de tweede jaarhelft wordt verwacht dat het resultaat op basis van de equity-methode met betrekking tot de joint-venture Airolux minder negatief zal zijn ten opzichte van de eerste jaarhelft 2012. Toch zal door hogere ontwikkelingskosten voor het product de totale kost hoger zijn in 2012 dan in 2011. Bijgevolg verwacht Resilux een lager netto resultaat voor 2012 ten opzichte van 2011. Ook in de tweede jaarhelft verwacht Resilux een bedrag van EURO 4,0 à 5,0 miljoen te investeren. Resilux blijft zeer goed geplaatst : het bedrijf beschikt over moderne productiefaciliteiten en een gezonde financiële structuur. De huidige cashflows laten investeringen in bijkomende capaciteit en nieuwe producten toe, alsook het opvoeren van de inspanningen op het vlak van R & D en innovatie.