Het is namelijk zo klaar als een klontje dat economische zwakte in Europa niet zonder gevolgen voor de economie in de Verenigde Staten zal blijven, aldus Biggs. Die is namelijk voor een niet onaanzienlijk deel van haar export afhankelijk van de gang van zaken in Europa.

In een interview met Bloomberg Television verklaarde Biggs dat hij adviseert om de posities in Amerikaanse aandelen deels af te bouwen, kwestie van de risico's wat te verkleinen. Op korte termijn is een correctie mogelijk, op lange termijn kunnen de koersen op Wall Street verder stijgen.

Recessie in Europa diept zich uit

De recessie in Europa diept zich volgens Biggs uit, die opmerkt dat de Duitse industriële output in februari met 1,30% is gedaald. Die daling overtrof de verwachtingen van de analisten, hetgeen aangeeft dat zelfs Duitsland niet aan de algemene malaise kan ontsnappen.

Biggs durft het geweer echter nogal eens van schouder te veranderen. In december stelde hij nog een correctie met ongeveer 20% voorop, dit vanwege de moeilijke begrotingsonderhandelingen in Europa. In februari trok Biggs anderzijds de netto posities in aandelen opnieuw op van 65 naar 75%.

Het is namelijk zo klaar als een klontje dat economische zwakte in Europa niet zonder gevolgen voor de economie in de Verenigde Staten zal blijven, aldus Biggs. Die is namelijk voor een niet onaanzienlijk deel van haar export afhankelijk van de gang van zaken in Europa. In een interview met Bloomberg Television verklaarde Biggs dat hij adviseert om de posities in Amerikaanse aandelen deels af te bouwen, kwestie van de risico's wat te verkleinen. Op korte termijn is een correctie mogelijk, op lange termijn kunnen de koersen op Wall Street verder stijgen.Recessie in Europa diept zich uit De recessie in Europa diept zich volgens Biggs uit, die opmerkt dat de Duitse industriële output in februari met 1,30% is gedaald. Die daling overtrof de verwachtingen van de analisten, hetgeen aangeeft dat zelfs Duitsland niet aan de algemene malaise kan ontsnappen. Biggs durft het geweer echter nogal eens van schouder te veranderen. In december stelde hij nog een correctie met ongeveer 20% voorop, dit vanwege de moeilijke begrotingsonderhandelingen in Europa. In februari trok Biggs anderzijds de netto posities in aandelen opnieuw op van 65 naar 75%.