Dat resultaat was niet verwacht en is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een middel om problemen tijdelijk te verzachten. Het fonds kan echter alleen nieuw uit te geven obligaties kopen en kan niet op de open markt opereren.

Bovendien gaat dit onder strenge condities. Onder andere ECB president Jean-Claude Trichet had graag gezien dat het fonds ook op de open markt kon opereren. Daarnaast wordt de rente voor de leningen aan Griekenland met 1% verlaagd en wordt de looptijd verlengd.

Over de renteverlaging voor Ierland kon geen overeenkomst worden gevonden. De resultaten van de top zijn een positieve verrassing en verminderen volgens Theodoor Gilissen Bankiers de spanning rond de periferielanden.

Dat resultaat was niet verwacht en is volgens Theodoor Gilissen Bankiers een middel om problemen tijdelijk te verzachten. Het fonds kan echter alleen nieuw uit te geven obligaties kopen en kan niet op de open markt opereren. Bovendien gaat dit onder strenge condities. Onder andere ECB president Jean-Claude Trichet had graag gezien dat het fonds ook op de open markt kon opereren. Daarnaast wordt de rente voor de leningen aan Griekenland met 1% verlaagd en wordt de looptijd verlengd. Over de renteverlaging voor Ierland kon geen overeenkomst worden gevonden. De resultaten van de top zijn een positieve verrassing en verminderen volgens Theodoor Gilissen Bankiers de spanning rond de periferielanden.