In feite was het vooral de outlook voor het huidige boekjaar dat de beleggers er toe bracht om de aandelen op grote schaal te verkopen.

Voor dit jaar wordt in Europa opnieuw een verlies van 2 miljard dollar verwacht, waar voordien een verlies in de orde van grootte over 2012 was gerekend.

In 2012 werd in Europa een verlies van 1,75 miljard dollar geleden, waar ruim 1,50 miljard dollar was vooropgesteld. In een toelichting op de cijfers verklaarde een woordvoerder van het bedrijf dat de Europese automarkt als geheel blijft achteruitboeren, van een bodem is nog geen sprake. De meeste analisten verwachten dat de koers van Ford in de komende dagen onder druk zal blijven staan.

In feite was het vooral de outlook voor het huidige boekjaar dat de beleggers er toe bracht om de aandelen op grote schaal te verkopen. Voor dit jaar wordt in Europa opnieuw een verlies van 2 miljard dollar verwacht, waar voordien een verlies in de orde van grootte over 2012 was gerekend. In 2012 werd in Europa een verlies van 1,75 miljard dollar geleden, waar ruim 1,50 miljard dollar was vooropgesteld. In een toelichting op de cijfers verklaarde een woordvoerder van het bedrijf dat de Europese automarkt als geheel blijft achteruitboeren, van een bodem is nog geen sprake. De meeste analisten verwachten dat de koers van Ford in de komende dagen onder druk zal blijven staan.