Donderdag vergadert de Raad over de begroting en zal Dijsselbloem zich uitlaten over de voorbereiding van de Eurogroup en Ecofin bijeenkomsten.

Waarschijnlijk zal hij ook vragen krijgen over de nationalisering van SNS. Gewone obligatiehouders bleven buiten schot, maar de achtergestelde obligaties worden onteigend, een unicum in Europa.

Tenslotte is vrijdag ook een debat tussen Berlusconi, Monti en Bersani. Berlusconi belooft de Italiaan de Eur 4 mrd aan onroerend goed belasting terug te storten en hij loopt volgens de laatste peilingen nog maar 5%-punt achter op Bersani.

Dit kan de Italiaanse rente verder doen oplopen. Het consumentenvertrouwen bereikte daar het laagste niveau in 17 jaar.

Donderdag vergadert de Raad over de begroting en zal Dijsselbloem zich uitlaten over de voorbereiding van de Eurogroup en Ecofin bijeenkomsten. Waarschijnlijk zal hij ook vragen krijgen over de nationalisering van SNS. Gewone obligatiehouders bleven buiten schot, maar de achtergestelde obligaties worden onteigend, een unicum in Europa. Tenslotte is vrijdag ook een debat tussen Berlusconi, Monti en Bersani. Berlusconi belooft de Italiaan de Eur 4 mrd aan onroerend goed belasting terug te storten en hij loopt volgens de laatste peilingen nog maar 5%-punt achter op Bersani. Dit kan de Italiaanse rente verder doen oplopen. Het consumentenvertrouwen bereikte daar het laagste niveau in 17 jaar.