" Tax size, not deposits" is hierbij het uitgangspunt. Belast dus niet (particuliere) spaarders, maar de bank die grote ( in dit geval "verdachte" ) deposito's heeft aangetrokken.

Om hun solvabiliteits- en liquiditeitspositie op peil , zullen de betrokken banken dan deze taksen doorrekenen aan de juiste groep van depositohouders.

Hierbij bereikt men op efficiënte wijze volgens Duchateau zijn doel zonder onnodige schade toe te brengen aan onschuldige spaarders.

0 op 10 voor de Europese politici dus, maar voorlopig nog gecompenseerd door een 10 op 10 voor de ECB.

De financiële markten interpreteren het geheel echter met een lange termijnvisie en vertrouwen erop dat ook de zoveelste Europese politieke flater zal worden overwonnen.

" Tax size, not deposits" is hierbij het uitgangspunt. Belast dus niet (particuliere) spaarders, maar de bank die grote ( in dit geval "verdachte" ) deposito's heeft aangetrokken. Om hun solvabiliteits- en liquiditeitspositie op peil , zullen de betrokken banken dan deze taksen doorrekenen aan de juiste groep van depositohouders. Hierbij bereikt men op efficiënte wijze volgens Duchateau zijn doel zonder onnodige schade toe te brengen aan onschuldige spaarders. 0 op 10 voor de Europese politici dus, maar voorlopig nog gecompenseerd door een 10 op 10 voor de ECB. De financiële markten interpreteren het geheel echter met een lange termijnvisie en vertrouwen erop dat ook de zoveelste Europese politieke flater zal worden overwonnen.