De Europese politici deinsden waarschijnlijk terug na een blik in de afgrond, want een uiteenvallen van de eurozone zou problemen kunnen veroorzaken waarvan het einde onmogelijk te voorspellen valt. De bereidheid om een oplossing voor de crisis te zoeken is daardoor duidelijk toegenomen.

Angela Merkel danst op een dunne koord

Met name de Duitse kanselier Angela Merkel lijkt tot het besef te zijn gekomen dat er meer nodig zal zijn om de Europese landen in problemen te helpen. Daarmee danst ze wel op een dunne koord, want haar kiezers gaan daarover niet echt enthousiast zijn.

Anderzijds dringt de tijd om iets te doen, zoniet dreigt het Europees schip te kapseizen. Steeds meer geld vloeit weg uit Spaanse en Griekse banken, terwijl een vertrek van Griekenland na de parlementsverkiezingen van 17 juni steeds meer aan waarschijnlijkheid wint.

De Europese politici deinsden waarschijnlijk terug na een blik in de afgrond, want een uiteenvallen van de eurozone zou problemen kunnen veroorzaken waarvan het einde onmogelijk te voorspellen valt. De bereidheid om een oplossing voor de crisis te zoeken is daardoor duidelijk toegenomen. Angela Merkel danst op een dunne koord Met name de Duitse kanselier Angela Merkel lijkt tot het besef te zijn gekomen dat er meer nodig zal zijn om de Europese landen in problemen te helpen. Daarmee danst ze wel op een dunne koord, want haar kiezers gaan daarover niet echt enthousiast zijn. Anderzijds dringt de tijd om iets te doen, zoniet dreigt het Europees schip te kapseizen. Steeds meer geld vloeit weg uit Spaanse en Griekse banken, terwijl een vertrek van Griekenland na de parlementsverkiezingen van 17 juni steeds meer aan waarschijnlijkheid wint.