De race tegen de tijd heeft op de eerste plaats te maken met het voornemen van de FED om de steunmaatregelen weg te nemen. Daardoor kan de Amerikaanse economie vertragen, wat zonder enige twijfel gevolgen voor de Europese economie zal hebben.

Daarnaast is het van levensbelang dat de economie in Zuid-Europa aan de beterhand is zodat grote hervormingen kunnen doorgevoerd worden. De bevolking gaat die namelijk niet langer pikken wanneer de economie blijft kwakkelen. In sommige Europese landen zijn de politieke spanningen al hoog opgelopen.

De race tegen de tijd heeft op de eerste plaats te maken met het voornemen van de FED om de steunmaatregelen weg te nemen. Daardoor kan de Amerikaanse economie vertragen, wat zonder enige twijfel gevolgen voor de Europese economie zal hebben. Daarnaast is het van levensbelang dat de economie in Zuid-Europa aan de beterhand is zodat grote hervormingen kunnen doorgevoerd worden. De bevolking gaat die namelijk niet langer pikken wanneer de economie blijft kwakkelen. In sommige Europese landen zijn de politieke spanningen al hoog opgelopen.