Zowel de Spaanse als de Italiaanse obligatierendementen blijven maar dalen en dat is volgens de analisten te wijten aan twee factoren.

Op de eerste plaats is er de verwachting dat de Europese Centrale Bank haar basisrente zal verlagen, waardoor de landen in kwestie meer ademruimte krijgen.

Daarnaast is er het fenomeen van het buitenlands geld dat richting Zuid-Europa vloeit. Veel institutionele beleggers, onder andere Japanners, zijn wanhopig op zoek naar rendement en zijn bereid de risico's verbonden aan obligaties uit de Europese periferie voor lief te nemen.

Zowel de Spaanse als de Italiaanse obligatierendementen blijven maar dalen en dat is volgens de analisten te wijten aan twee factoren. Op de eerste plaats is er de verwachting dat de Europese Centrale Bank haar basisrente zal verlagen, waardoor de landen in kwestie meer ademruimte krijgen. Daarnaast is er het fenomeen van het buitenlands geld dat richting Zuid-Europa vloeit. Veel institutionele beleggers, onder andere Japanners, zijn wanhopig op zoek naar rendement en zijn bereid de risico's verbonden aan obligaties uit de Europese periferie voor lief te nemen.