Volgens European Federation of Financial Services Users is dat een zorgwekkende evolutie. De actuele returns liggen zelfs nog lager, want bij de berekening van de rendementen heeft de OESO geen rekening gehouden met fees, belastingen en andere kosten gerelateerd aan de fondsen.

Guillaume Prache, managing director van EuroFinuse, wil het onderzoek verder zetten, waarbij op basis van het rapport nieuwe maatregelen kunnen worden getroffen om het rendement van de pensioenspaarfondsen te verbeteren. De resultaten van het onderzoek zullen dus nog aangevuld worden.

Volgens European Federation of Financial Services Users is dat een zorgwekkende evolutie. De actuele returns liggen zelfs nog lager, want bij de berekening van de rendementen heeft de OESO geen rekening gehouden met fees, belastingen en andere kosten gerelateerd aan de fondsen. Guillaume Prache, managing director van EuroFinuse, wil het onderzoek verder zetten, waarbij op basis van het rapport nieuwe maatregelen kunnen worden getroffen om het rendement van de pensioenspaarfondsen te verbeteren. De resultaten van het onderzoek zullen dus nog aangevuld worden.