Het is op de eerste plaats uitkijken naar Portugal, één van de landen in moeilijkheden. Het land gaat proberen om voor 500 miljoen euro obligaties met een looptijd van zes maanden te plaatsen.

Wanneer Portugal er niet in slaagt om zichzelf op de financiële markten te herfinancieren, zal het land onherroepelijk een beroep moeten doen op het Europees Stabiliteitsfonds.

Ook Polen doet vandaag een beroep op de financiële markten, dit land zal voor 6,50 miljard zloty aan staatsobligaties met looptijden van twee en vier jaar te plaatsen. In de komende dagen en weken wordt het erg druk op de markt voor overheidsobligaties.

Het is op de eerste plaats uitkijken naar Portugal, één van de landen in moeilijkheden. Het land gaat proberen om voor 500 miljoen euro obligaties met een looptijd van zes maanden te plaatsen. Wanneer Portugal er niet in slaagt om zichzelf op de financiële markten te herfinancieren, zal het land onherroepelijk een beroep moeten doen op het Europees Stabiliteitsfonds. Ook Polen doet vandaag een beroep op de financiële markten, dit land zal voor 6,50 miljard zloty aan staatsobligaties met looptijden van twee en vier jaar te plaatsen. In de komende dagen en weken wordt het erg druk op de markt voor overheidsobligaties.