Het is volgens Gertrude Tumpel-Gugerell niet de taak van de ECB om de euro recht te houden, de Europese Centrale Bank moet op de eerste plaats prijsstabiliteit garanderen.

Dat wil zeggen dat de verschillende lidstaten elk voor zicht verantwoordelijk zijn voor het onder controle houden van hun begroting. De ECB is nu verplicht om obligaties te kopen, terwijl dat uiteraard haar taak niet is.

Gertrude Tumpel-Gugerell stelt vast dat de politieke leiders nog altijd niet eensgezind alle neuzen in dezelfde richting kunnen laten wijzen. Ze is overigens van mening dat de euro zal blijven bestaan, gewoon omdat er geen alternatief is.

Het is volgens Gertrude Tumpel-Gugerell niet de taak van de ECB om de euro recht te houden, de Europese Centrale Bank moet op de eerste plaats prijsstabiliteit garanderen. Dat wil zeggen dat de verschillende lidstaten elk voor zicht verantwoordelijk zijn voor het onder controle houden van hun begroting. De ECB is nu verplicht om obligaties te kopen, terwijl dat uiteraard haar taak niet is. Gertrude Tumpel-Gugerell stelt vast dat de politieke leiders nog altijd niet eensgezind alle neuzen in dezelfde richting kunnen laten wijzen. Ze is overigens van mening dat de euro zal blijven bestaan, gewoon omdat er geen alternatief is.