Frankrijk veilt maandag voor 8 miljard euro aan kortlopende staatsobligaties, met een looptijd van maximaal 1 jaar. Een dag later hoopt Italië 7 miljard euro op te halen, eveneens via het plaatsen van kortlopende obligaties.

De belangrijkste test komt echter woensdag, wanneer Portugal langlopende obligaties gaat proberen te plaatsen. Eerder deze week moesten de Portugezen fors betalen voor kortlopende obligaties.

Alex Sinton, senior currency dealer bij ANZ National Bank Ltd. in Auckland, is van mening dat de Europese obligatieveilingen op de koers van de euro kunnen gaan wegen. De koers van de euro kan terugvallen richting 1,2950 dollar.

Frankrijk veilt maandag voor 8 miljard euro aan kortlopende staatsobligaties, met een looptijd van maximaal 1 jaar. Een dag later hoopt Italië 7 miljard euro op te halen, eveneens via het plaatsen van kortlopende obligaties. De belangrijkste test komt echter woensdag, wanneer Portugal langlopende obligaties gaat proberen te plaatsen. Eerder deze week moesten de Portugezen fors betalen voor kortlopende obligaties. Alex Sinton, senior currency dealer bij ANZ National Bank Ltd. in Auckland, is van mening dat de Europese obligatieveilingen op de koers van de euro kunnen gaan wegen. De koers van de euro kan terugvallen richting 1,2950 dollar.