De voorzitter van de Europese Centrale Bank beloofde in juli alles te zullen doen om de euro te redden.

Tot dusver heeft de Italiaan woord gehouden, met als gevolg euforie op de obligatiemarkten. Mohit Kumar, hoofd European fixed-income strategy bij Deutsche Bank AG, merkt op dat de obligaties van alle landen uit de Europese periferie het vorig jaar goed deden.

Uitschieters waren Portugese obligaties met een rendement van 57%, dit op basis van de cijfers verstrekt door Bloomberg en de European Federation of Financial Analysts Societies.

De Italiaanse overheidsobligaties leverden de beleggers 21%, de Ierse 27%. Spanje deed het met 6,20% heel wat minder goed, in de staart van het peleton vinden we Nederland (5,80%) en Duitsland (4,20%).

De voorzitter van de Europese Centrale Bank beloofde in juli alles te zullen doen om de euro te redden. Tot dusver heeft de Italiaan woord gehouden, met als gevolg euforie op de obligatiemarkten. Mohit Kumar, hoofd European fixed-income strategy bij Deutsche Bank AG, merkt op dat de obligaties van alle landen uit de Europese periferie het vorig jaar goed deden. Uitschieters waren Portugese obligaties met een rendement van 57%, dit op basis van de cijfers verstrekt door Bloomberg en de European Federation of Financial Analysts Societies. De Italiaanse overheidsobligaties leverden de beleggers 21%, de Ierse 27%. Spanje deed het met 6,20% heel wat minder goed, in de staart van het peleton vinden we Nederland (5,80%) en Duitsland (4,20%).