De stijging van de obligatiekoersen in zowel het noorden als het zuiden van Europa is fundamenteel deels te verantwoorden door de uitspraken van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank. Die sloot ongewone maatregelen om de economie te stimuleren niet uit.

Daarmee doelt Draghi natuurlijk het inkopen van eigen staatsobligaties in de vorm van een Quantative Easing programma. Maar volgens sommige analisten heeft zich op de Europese obligatiemarkten de moeder van alle zeepbellen gevormd. Wanneer die implodeert, zijn de gevolgen niet te overzien.

De stijging van de obligatiekoersen in zowel het noorden als het zuiden van Europa is fundamenteel deels te verantwoorden door de uitspraken van president Mario Draghi van de Europese Centrale Bank. Die sloot ongewone maatregelen om de economie te stimuleren niet uit. Daarmee doelt Draghi natuurlijk het inkopen van eigen staatsobligaties in de vorm van een Quantative Easing programma. Maar volgens sommige analisten heeft zich op de Europese obligatiemarkten de moeder van alle zeepbellen gevormd. Wanneer die implodeert, zijn de gevolgen niet te overzien.