Op het Global Economic Symposium in Kiel gaf Soros een voordracht onder de titel "The Future of Europe". Het goede nieuws is volgens hem dat de Europese schuldencrisis achter de rug is, zoals overduidelijk bleek uit de uitslag van de Duitse verkiezingen.

In de campagne voorafgaand aan die verkiezingen werd de rol van de euro op geen enkel moment in twijfel getrokken. Maar het systeem dat is overgebleven na het oplossen van de crisis is zo mogelijk nog gevaarlijker. Er is nog altijd geen evenwichtige situatie bereikt en dat kan op termijn tot een nog ergere vorm van crisis leiden.

Op het Global Economic Symposium in Kiel gaf Soros een voordracht onder de titel "The Future of Europe". Het goede nieuws is volgens hem dat de Europese schuldencrisis achter de rug is, zoals overduidelijk bleek uit de uitslag van de Duitse verkiezingen. In de campagne voorafgaand aan die verkiezingen werd de rol van de euro op geen enkel moment in twijfel getrokken. Maar het systeem dat is overgebleven na het oplossen van de crisis is zo mogelijk nog gevaarlijker. Er is nog altijd geen evenwichtige situatie bereikt en dat kan op termijn tot een nog ergere vorm van crisis leiden.