De Europese Monetaire Unie moet vanaf de top ontmanteld worden, wat er concreet op neerkomt dat Duitsland en de andere meest competitieve landen uit de eurozone stappen. Vervolgens kan de nieuwe Duitse munt devalueren, wat de handelsbalans van de probleemlanden zal verbeteren.

Kawalec geeft toe dat dit proces niet kan gebeuren zonder dat in sommige gevallen afschrijvingen noodzakelijk zijn, maar die zullen beperkt blijven omdat de ontmanteling van de eurozone de groei in de probleemlanden zal stimuleren. Ook de kostprijs voor de banken zal in dit geval kleiner zijn.

De Europese Monetaire Unie moet vanaf de top ontmanteld worden, wat er concreet op neerkomt dat Duitsland en de andere meest competitieve landen uit de eurozone stappen. Vervolgens kan de nieuwe Duitse munt devalueren, wat de handelsbalans van de probleemlanden zal verbeteren. Kawalec geeft toe dat dit proces niet kan gebeuren zonder dat in sommige gevallen afschrijvingen noodzakelijk zijn, maar die zullen beperkt blijven omdat de ontmanteling van de eurozone de groei in de probleemlanden zal stimuleren. Ook de kostprijs voor de banken zal in dit geval kleiner zijn.