Nouriel Roubini schrijft deze week in een artikel in Roubini Global Economics dat de deflatievrees wordt gevoed door de dreiging van een valuta-oorlog. De vrees voor inflatie remt de kansen op economisch herstel in de periferie van de eurozone (Portugal, Italië, Ierland, Griekenland en Spanje, de zogenaamde PIIGS-landen.

Roubini is voorstander van nog meer quantitative easing, een mening die ook de Britse en Amerikaanse centrale banken zijn toegedaan.

Volgens de professor hebben de valutaspanningen het kookpunt bereikt. Landen die te veel spenderen moeten bijsturen, landen die te weinig spenderen moeten dat eveneens doen.

Nouriel Roubini schrijft deze week in een artikel in Roubini Global Economics dat de deflatievrees wordt gevoed door de dreiging van een valuta-oorlog. De vrees voor inflatie remt de kansen op economisch herstel in de periferie van de eurozone (Portugal, Italië, Ierland, Griekenland en Spanje, de zogenaamde PIIGS-landen. Roubini is voorstander van nog meer quantitative easing, een mening die ook de Britse en Amerikaanse centrale banken zijn toegedaan. Volgens de professor hebben de valutaspanningen het kookpunt bereikt. Landen die te veel spenderen moeten bijsturen, landen die te weinig spenderen moeten dat eveneens doen.