Eerste minister George Papandreou vroeg gisteren om een meeting met de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds in verband met het reddingsplan.

De gesprekken beginnen maandag, maar het is nog niet zeker of de onderhandelingen er inderdaad toe gaan leiden dat Griekenland een reddingsplan moet doorvoeren.

Jonathan Loynes, hoofd Europese economie bij Capital Economics Ltd. in Londen, is van mening dat Griekenland gedurende een aantal jaren in een recessie zal gevangen blijven.

Daardoor gaat Griekenland het moeilijk krijgen om daadwerkelijk het deficiet op de begroting af te bouwen. Loynes sluit niet uit dat Griekenland uiteindelijk meer dan 45 miljard euro nodig zal hebben om het hoofd boven water te houden.

Eerste minister George Papandreou vroeg gisteren om een meeting met de Europese Unie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds in verband met het reddingsplan. De gesprekken beginnen maandag, maar het is nog niet zeker of de onderhandelingen er inderdaad toe gaan leiden dat Griekenland een reddingsplan moet doorvoeren. Jonathan Loynes, hoofd Europese economie bij Capital Economics Ltd. in Londen, is van mening dat Griekenland gedurende een aantal jaren in een recessie zal gevangen blijven. Daardoor gaat Griekenland het moeilijk krijgen om daadwerkelijk het deficiet op de begroting af te bouwen. Loynes sluit niet uit dat Griekenland uiteindelijk meer dan 45 miljard euro nodig zal hebben om het hoofd boven water te houden.