Vorige week raakten ze er in principe al over eens dat de Grieken de volgende schijf van het hulpprogramma mogen ontvangen.

Verschillende ministers en centrale bankiers lieten al weten dat Griekenland voldoende inspanningen heeft geleverd om op meer hulp te mogen rekenen.

De spanningen tussen de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds zijn echter nog niet afgenomen, beide partijen zijn het oneens over het tijdschema met betrekking tot de afbouw van de Griekse schulden.

Tijdens het weekend werd bekendgemaakt dat België de posities in Amerikaanse staatsobligaties verder heeft opgebouw sinds in augustus 2011 in de Verenigde Staten een akkoord werd bereikt over het schuldenplafond.

Ook Luxemburg, Zwitserland, Brazilië en andere landen lieten weten dat ze meer Amerikaanse staatsobligaties gekocht hebben.

Vorige week raakten ze er in principe al over eens dat de Grieken de volgende schijf van het hulpprogramma mogen ontvangen. Verschillende ministers en centrale bankiers lieten al weten dat Griekenland voldoende inspanningen heeft geleverd om op meer hulp te mogen rekenen. De spanningen tussen de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds zijn echter nog niet afgenomen, beide partijen zijn het oneens over het tijdschema met betrekking tot de afbouw van de Griekse schulden. Tijdens het weekend werd bekendgemaakt dat België de posities in Amerikaanse staatsobligaties verder heeft opgebouw sinds in augustus 2011 in de Verenigde Staten een akkoord werd bereikt over het schuldenplafond. Ook Luxemburg, Zwitserland, Brazilië en andere landen lieten weten dat ze meer Amerikaanse staatsobligaties gekocht hebben.