Die crisis werd opgevolgd door een credit crunch, een recessie - het mag ook een depressie worden genoemd - die maar liefst vijf jaar heeft geduurd.

Financieel journalist Matthew Lynn, bekend van onder andere de Financial Times en tevens auteur van het boek "Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis", stelt dat Europa nu een gelijkaardige fout heeft gemaakt.

De Europese ministers van Financiën begrijpen geen snars van de financiële markten, zo stelt Lynn. Ze oordeelden dat de steun voor de Cypriotische banken niet zomaar gratis kon worden gegeven, maar vergaten dat kleine oorzaken grote gevolgen kunnen hebben.

Die crisis werd opgevolgd door een credit crunch, een recessie - het mag ook een depressie worden genoemd - die maar liefst vijf jaar heeft geduurd. Financieel journalist Matthew Lynn, bekend van onder andere de Financial Times en tevens auteur van het boek "Bust: Greece, the Euro and the Sovereign Debt Crisis", stelt dat Europa nu een gelijkaardige fout heeft gemaakt. De Europese ministers van Financiën begrijpen geen snars van de financiële markten, zo stelt Lynn. Ze oordeelden dat de steun voor de Cypriotische banken niet zomaar gratis kon worden gegeven, maar vergaten dat kleine oorzaken grote gevolgen kunnen hebben.