De winsten zullen wellicht nog verder naar beneden worden bijgesteld.

De Europese ondernemingen verkeren dus in een omgeving van strakker wordende financieringsvoorwaarden - ondanks een lagere afhankelijkheid van de banksector dankzij de aanzienlijke kasstromen -, duurder wordend krediet en belastingsverhogingen.

In die context geven de analisten van de bank de voorkeur aan (I) bedrijven die zich in hoge mate zelf kunnen financieren en ondernemingen die hun dividenden kunnen optrekken, (II) speciale situaties die een relatieve decorrelatie bieden of (II) bedrijven die van de groei van de opkomende landen kunnen profiteren.

Zij blijven onderwogen in cyclische namen, vooral die met een hoge schuldenlast of met een profiel dat te veel op de binnenlandse markt is gericht.

Zij mijden financiële waarden, met uitzondering van enkele banken buiten de eurozone en een aantal gezonde verzekeraars.

De winsten zullen wellicht nog verder naar beneden worden bijgesteld. De Europese ondernemingen verkeren dus in een omgeving van strakker wordende financieringsvoorwaarden - ondanks een lagere afhankelijkheid van de banksector dankzij de aanzienlijke kasstromen -, duurder wordend krediet en belastingsverhogingen. In die context geven de analisten van de bank de voorkeur aan (I) bedrijven die zich in hoge mate zelf kunnen financieren en ondernemingen die hun dividenden kunnen optrekken, (II) speciale situaties die een relatieve decorrelatie bieden of (II) bedrijven die van de groei van de opkomende landen kunnen profiteren. Zij blijven onderwogen in cyclische namen, vooral die met een hoge schuldenlast of met een profiel dat te veel op de binnenlandse markt is gericht. Zij mijden financiële waarden, met uitzondering van enkele banken buiten de eurozone en een aantal gezonde verzekeraars.