De nieuwe Griekse minister van Financiën zal namelijk aanwezig zijn en die job wordt één van de belangrijkste in Europa. Volgens ex-minister van Financiën Evangelos Venizemos is het akkoord over de vorming van een nieuwe Griekse regering zo goed als rond.

De financiële markten gedragen zich dan ook relatief rustig, met nog steeds een lichte winst voor de Euro Stoxx 50. Anderzijds noteert de BEL 20 licht in het rood.

Op de valutamarkten kan de euro zich voorlopig handhaven boven het niveau van 1,27 dollar.

LCH Clearnet heeft marge voor onderpand voor Spaanse obligaties verhoogd

Spanje zal morgen Eur 2 mrd uitgeven in 2-, 3- en 5-jaars obligaties. Dit valt samen met een rapport van een onafhankelijke audit van de kapitaalbehoefte voor Spaanse banken.

Clearinginstituut LCH Clearnet heeft de marge voor onderpand voor handel Spaanse obligaties verhoogd.

Desalniettemin daalden de risico-opslagen van Spaanse en Italiaanse obligaties vanochtend. Dit wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers gedreven door geruchten dat het ESM gebruikt gaat worden om Italiaanse en Spaanse obligaties te kopen.

Dit behoort tot de mogelijkheden van het fonds wanneer het geratificeerd is, hetgeen waarschijnlijk in de eerste helft van juli zal gebeuren.

De geruchten worden gevoed door uitspraken op de G-20 vergadering dat eurolanden vastbesloten zijn om rentetarieven in het eurogebied omlaag te krijgen.

Concrete voorstellen heeft de G-20 vooralsnog niet opgeleverd. Het opkopen van obligaties door de Europese steunfondsen kan op korte termijn inderdaad positief uitwerken, zoals we eerder hebben gezien bij de opkopen van de ECB.

Voor de langere termijn kunnen de gevolgen volgens Theodoor Gilissen Bankiers negatief zijn, omdat bestaande beleggers van obligaties van perifere landen achtergesteld worden bij steun van de eurolanden uit een van de fondsen.

De nieuwe Griekse minister van Financiën zal namelijk aanwezig zijn en die job wordt één van de belangrijkste in Europa. Volgens ex-minister van Financiën Evangelos Venizemos is het akkoord over de vorming van een nieuwe Griekse regering zo goed als rond. De financiële markten gedragen zich dan ook relatief rustig, met nog steeds een lichte winst voor de Euro Stoxx 50. Anderzijds noteert de BEL 20 licht in het rood. Op de valutamarkten kan de euro zich voorlopig handhaven boven het niveau van 1,27 dollar. LCH Clearnet heeft marge voor onderpand voor Spaanse obligaties verhoogd Spanje zal morgen Eur 2 mrd uitgeven in 2-, 3- en 5-jaars obligaties. Dit valt samen met een rapport van een onafhankelijke audit van de kapitaalbehoefte voor Spaanse banken. Clearinginstituut LCH Clearnet heeft de marge voor onderpand voor handel Spaanse obligaties verhoogd. Desalniettemin daalden de risico-opslagen van Spaanse en Italiaanse obligaties vanochtend. Dit wordt volgens Theodoor Gilissen Bankiers gedreven door geruchten dat het ESM gebruikt gaat worden om Italiaanse en Spaanse obligaties te kopen. Dit behoort tot de mogelijkheden van het fonds wanneer het geratificeerd is, hetgeen waarschijnlijk in de eerste helft van juli zal gebeuren. De geruchten worden gevoed door uitspraken op de G-20 vergadering dat eurolanden vastbesloten zijn om rentetarieven in het eurogebied omlaag te krijgen. Concrete voorstellen heeft de G-20 vooralsnog niet opgeleverd. Het opkopen van obligaties door de Europese steunfondsen kan op korte termijn inderdaad positief uitwerken, zoals we eerder hebben gezien bij de opkopen van de ECB. Voor de langere termijn kunnen de gevolgen volgens Theodoor Gilissen Bankiers negatief zijn, omdat bestaande beleggers van obligaties van perifere landen achtergesteld worden bij steun van de eurolanden uit een van de fondsen.