Bij zijn verkiezing tot president deed Hollande enkele beloftes, waaronder die dat hij het probleem van de werkloosheid zou aanpakken.

Hij is nu al enkele maanden president, maar heeft tot dusver op dat vlak nauwelijks enige vooruitgang weten te boeken.

Bankenunie blijft heet hangijzer

Ook op Europees vlak slaagt Hollande er maar niet in om te scoren. Afgelopen weekend werd duidelijk dat de kloof tussen Frankrijk en Duitsland erg groot blijft. Hollande en Merkel gingen namelijk met elkaar in de clinch met de Europese bankenunie als inzet.

Hollande wil dat de Europese bankenunie hoe sneller hoe beter geactiveerd wordt, een vraag die door Merkel van de hand werd gewezen. De Duitse kanselier wil dat rustig de tijd wordt genomen voor die bankenunie, waarbij kwaliteit de voorrang moet krijgen op snelheid.

Bij zijn verkiezing tot president deed Hollande enkele beloftes, waaronder die dat hij het probleem van de werkloosheid zou aanpakken. Hij is nu al enkele maanden president, maar heeft tot dusver op dat vlak nauwelijks enige vooruitgang weten te boeken. Bankenunie blijft heet hangijzer Ook op Europees vlak slaagt Hollande er maar niet in om te scoren. Afgelopen weekend werd duidelijk dat de kloof tussen Frankrijk en Duitsland erg groot blijft. Hollande en Merkel gingen namelijk met elkaar in de clinch met de Europese bankenunie als inzet. Hollande wil dat de Europese bankenunie hoe sneller hoe beter geactiveerd wordt, een vraag die door Merkel van de hand werd gewezen. De Duitse kanselier wil dat rustig de tijd wordt genomen voor die bankenunie, waarbij kwaliteit de voorrang moet krijgen op snelheid.