Het bedrag van 750 miljard euro dat als reddingspakket voor de eurozone werd uitgetrokken, is daarmee vergeleken een relatief bescheiden bedrag. Er kunnen in de toekomst dus nog meer financieringsproblemen opduiken.

Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden dat individuele landen een grotere impact op de economie willen krijgen. De staatseconomie is zodoende terug van weggeweest en zal leiden tot meer overheidsingrijpen op de financiële markten.

Zowel groei als welvaart gaan in de komende jaren verhuizen van de geïndustrialiseerde landen naar de groeimarkten. Europa wordt anderzijds met deflatie geconfronteerd, zo stelt Bank of America Merrill Lynch, en zal zich moeten reppen om de euro en de eurozone te redden.

Het bedrag van 750 miljard euro dat als reddingspakket voor de eurozone werd uitgetrokken, is daarmee vergeleken een relatief bescheiden bedrag. Er kunnen in de toekomst dus nog meer financieringsproblemen opduiken. Daarnaast moet er ook rekening worden gehouden dat individuele landen een grotere impact op de economie willen krijgen. De staatseconomie is zodoende terug van weggeweest en zal leiden tot meer overheidsingrijpen op de financiële markten. Zowel groei als welvaart gaan in de komende jaren verhuizen van de geïndustrialiseerde landen naar de groeimarkten. Europa wordt anderzijds met deflatie geconfronteerd, zo stelt Bank of America Merrill Lynch, en zal zich moeten reppen om de euro en de eurozone te redden.