Op de financiële markten is blijkbaar het besef gegroeid dat de genomen maatregelen gaan volstaan om een uitdeining van de Europese begrotingscrisis te voorkomen.

Alleen Hongarije haalde minder op dan gepland met de emissie van staatsobligaties met een looptijd van drie maanden, wat leidde tot een nieuwe koersval voor de forint. Het land ligt overhoop met de Europese Unie en met het IMF.

David Schnautz, fixed-income strategist bij Commerzbank AG in Londen, is van mening dat de Europese landen weer makkelijker staatsobligaties geplaatst krijgen, waaronder de druk geleidelijk aan wegvalt.

Schnautz verwacht dat deze trend nog zal verbeteren, waarbij de staatsobligaties van de landen uit de Europese periferie beter kunnen presteren dan die uit de kernzone van Europa.

Op de financiële markten is blijkbaar het besef gegroeid dat de genomen maatregelen gaan volstaan om een uitdeining van de Europese begrotingscrisis te voorkomen. Alleen Hongarije haalde minder op dan gepland met de emissie van staatsobligaties met een looptijd van drie maanden, wat leidde tot een nieuwe koersval voor de forint. Het land ligt overhoop met de Europese Unie en met het IMF. David Schnautz, fixed-income strategist bij Commerzbank AG in Londen, is van mening dat de Europese landen weer makkelijker staatsobligaties geplaatst krijgen, waaronder de druk geleidelijk aan wegvalt. Schnautz verwacht dat deze trend nog zal verbeteren, waarbij de staatsobligaties van de landen uit de Europese periferie beter kunnen presteren dan die uit de kernzone van Europa.