Veel Europese landen krijgen harde klappen als gevolg van de Russische sancties. De Belgische fruitteelt is maar één voorbeeld van een sector die het hard te verduren zal krijgen. De aangekondigde Europese steun weegt anderzijds niet op tegen de geleden schade.

Maar het kan nog erger. In Finland moest een zuivelfabriek dat veel aan Rusland levert 800 mensen op straat zetten. Spanje heeft op zijn beurt hulp gevraagd aan de Europese Unie, Polen is gaan klagen bij de Wereldhandelsorganisatie. Het ligt in de lijn van de verwachtingen dat nog meer landen aan de klaagmuur zullen komen te staan.

Veel Europese landen krijgen harde klappen als gevolg van de Russische sancties. De Belgische fruitteelt is maar één voorbeeld van een sector die het hard te verduren zal krijgen. De aangekondigde Europese steun weegt anderzijds niet op tegen de geleden schade. Maar het kan nog erger. In Finland moest een zuivelfabriek dat veel aan Rusland levert 800 mensen op straat zetten. Spanje heeft op zijn beurt hulp gevraagd aan de Europese Unie, Polen is gaan klagen bij de Wereldhandelsorganisatie. Het ligt in de lijn van de verwachtingen dat nog meer landen aan de klaagmuur zullen komen te staan.