De kranten worden niet alleen geconfronteerd met een terugval in het aantal lezers, die overstappen naar een gratis online krant, maar ook door een forse terugval in het aantal advertenties.

De Frankfurter Rundschau, één van de meest verkochte Duitse kranten, zag zich onlangs genoodzaakt om het faillissement aan te vragen.

Op 7 december is ook het laatste nummer van de hoog aangeschreven Financial Times Deutschland verschenen. Verwacht wordt dat nog meer kranten het loodje zullen moeten leggen.

De implosie van deze prestigieuze titels heeft een schokgolf in de Europese mediawereld veroorzaakt. Ook in Nederland, Spanje en Frankrijk hebben de kranten het erg moeilijk. België is geen uitzondering op de regel, ook hier moeten de dagbladen tegen de stroom inroeien.

De kranten worden niet alleen geconfronteerd met een terugval in het aantal lezers, die overstappen naar een gratis online krant, maar ook door een forse terugval in het aantal advertenties. De Frankfurter Rundschau, één van de meest verkochte Duitse kranten, zag zich onlangs genoodzaakt om het faillissement aan te vragen. Op 7 december is ook het laatste nummer van de hoog aangeschreven Financial Times Deutschland verschenen. Verwacht wordt dat nog meer kranten het loodje zullen moeten leggen. De implosie van deze prestigieuze titels heeft een schokgolf in de Europese mediawereld veroorzaakt. Ook in Nederland, Spanje en Frankrijk hebben de kranten het erg moeilijk. België is geen uitzondering op de regel, ook hier moeten de dagbladen tegen de stroom inroeien.