Voor elke stijger waren er binnen de MSCI Asia Pacific Index twee dalers. In Tokio liep het verlies voor de Nikkei op tot bijna anderhalf procent, waarbij de uptrend op de Japanse beurs voorlopig lijkt te zijn gebroken. Volgende week vergadert de Bank of Japan en dan worden er eventueel nieuwe stimuleringsmaatregelen aangekondigd.

Stephen Halmarick, in Sydney head of investment markets research bij Colonial First State Global Asset Management, vreest dat de Europese problemen nog lang op het sentiment kunnen wegen. Er is niet alleen Cyprus, maar in Italië slaagt de politiek er maar niet in om een nieuwe regering op de been te krijgen.

Voor elke stijger waren er binnen de MSCI Asia Pacific Index twee dalers. In Tokio liep het verlies voor de Nikkei op tot bijna anderhalf procent, waarbij de uptrend op de Japanse beurs voorlopig lijkt te zijn gebroken. Volgende week vergadert de Bank of Japan en dan worden er eventueel nieuwe stimuleringsmaatregelen aangekondigd. Stephen Halmarick, in Sydney head of investment markets research bij Colonial First State Global Asset Management, vreest dat de Europese problemen nog lang op het sentiment kunnen wegen. Er is niet alleen Cyprus, maar in Italië slaagt de politiek er maar niet in om een nieuwe regering op de been te krijgen.