Gisteren stelde Scan Energy A/S de beursintroductie uit. Scan is een Deens bedrijf gespecialiseerd in wind- en zonne-energie. Het uitstel heeft te maken met een gebrek aan belangstelling.

Scan Energy was van plan om 19,70 miljoen aandelen te verkopen aan een prijs van 8 euro per stuk. Aanvankelijk was de prijs vastgelegd op 13 euro, maar zelfs de prijsverlaging kon de interessen niet doeon toenemen.

Door het uitstellen van de beursintroductie van Scan zijn de twijfels toegenomen over een opleving van de IPO-markt in 2010. Societe Generale had vorige week nog een verdriedubbeling van het aantal IPO's vooropgesteld.

Hochtief AG, het grootste Duits bouwbedrijf, zag op 3 december af van de beursintroductie van de dochter die gespecialiseerd is de uitbating van autowegen en luchthavens.

Deze IPO zou in Duitsland de grootste in drie jaar zijn geweest. Blijkt dat de Europese markt voor beursintroducties minder snel hersteld dan de Amerikaanse. Dit jaar zijn er in de VS al vier keer meer IPO's geweest dan in Europa.

Gisteren stelde Scan Energy A/S de beursintroductie uit. Scan is een Deens bedrijf gespecialiseerd in wind- en zonne-energie. Het uitstel heeft te maken met een gebrek aan belangstelling. Scan Energy was van plan om 19,70 miljoen aandelen te verkopen aan een prijs van 8 euro per stuk. Aanvankelijk was de prijs vastgelegd op 13 euro, maar zelfs de prijsverlaging kon de interessen niet doeon toenemen. Door het uitstellen van de beursintroductie van Scan zijn de twijfels toegenomen over een opleving van de IPO-markt in 2010. Societe Generale had vorige week nog een verdriedubbeling van het aantal IPO's vooropgesteld. Hochtief AG, het grootste Duits bouwbedrijf, zag op 3 december af van de beursintroductie van de dochter die gespecialiseerd is de uitbating van autowegen en luchthavens. Deze IPO zou in Duitsland de grootste in drie jaar zijn geweest. Blijkt dat de Europese markt voor beursintroducties minder snel hersteld dan de Amerikaanse. Dit jaar zijn er in de VS al vier keer meer IPO's geweest dan in Europa.