Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management zijn de vooruitzichten voor de inflatie in de eurozone verder afgenomen. Daardoor is de kans toegenomen dat de ECB op haar volgende meeting inderdaad zal gedwongen worden om vooralsnog in actie te komen.

De centrale bank heeft een aantal middelen tot haar beschikking om de deflatiedruk te doen afnemen. Dat zijn onder andere een renteverlaging, een negatieve deposito rente een nieuwe long-term refinancing operation (LTRO) en eventueel zelfs quantitative easing. De juni-vergadering kan in die zin belangrijk worden.

Vincent Juvyns van JP Morgan Asset Management zijn de vooruitzichten voor de inflatie in de eurozone verder afgenomen. Daardoor is de kans toegenomen dat de ECB op haar volgende meeting inderdaad zal gedwongen worden om vooralsnog in actie te komen. De centrale bank heeft een aantal middelen tot haar beschikking om de deflatiedruk te doen afnemen. Dat zijn onder andere een renteverlaging, een negatieve deposito rente een nieuwe long-term refinancing operation (LTRO) en eventueel zelfs quantitative easing. De juni-vergadering kan in die zin belangrijk worden.