De bestellingen vanuit de bedrijven stegen in juni met 3,10% tegenover de maand mei en dat was meteen de sterkste stijging in 19 maanden. De stijging was bovendien groter dan verwacht.

De consensusverwachting bij de analisten lag namelijk slechts op een toename van de orders met 1,80%. Op jaarbasis was er in juni echter nog steeds sprake van een daling van het aantal orders met 25,10%.

De vraag is bovendien hoe groot de stijging zou zijn geweest zonder rekening te houden met de schrootpremies die in een aantal landen werden toegekend bij de aankoop van een nieuwe wagen.

De bestellingen vanuit de bedrijven stegen in juni met 3,10% tegenover de maand mei en dat was meteen de sterkste stijging in 19 maanden. De stijging was bovendien groter dan verwacht. De consensusverwachting bij de analisten lag namelijk slechts op een toename van de orders met 1,80%. Op jaarbasis was er in juni echter nog steeds sprake van een daling van het aantal orders met 25,10%. De vraag is bovendien hoe groot de stijging zou zijn geweest zonder rekening te houden met de schrootpremies die in een aantal landen werden toegekend bij de aankoop van een nieuwe wagen.