Anders geformuleerd luidt de vraag als volgt: is Duitsland nog bereid geld toe te stoppen aan Europese landen in moeilijkheden? Oppositieleider Peer Steinbrück beschuldigt Angela Merkel er daaromtrent van om de Duitsers zand in de ogen te strooien.

De kanselier zou maar al te goed weten dat Griekenland meer geld nodig heeft om het hoofd boven water te houden, maar ze zou dit bewust verzwijgen voor haar landgenoten. De Europese illusie kan echter nog voor de Duitse verkiezingen brutaal uiteenspatten, aldus Steinbrück, want de spanningen in de eurozone lopen onderhuids eens te meer hoog op.

Anders geformuleerd luidt de vraag als volgt: is Duitsland nog bereid geld toe te stoppen aan Europese landen in moeilijkheden? Oppositieleider Peer Steinbrück beschuldigt Angela Merkel er daaromtrent van om de Duitsers zand in de ogen te strooien. De kanselier zou maar al te goed weten dat Griekenland meer geld nodig heeft om het hoofd boven water te houden, maar ze zou dit bewust verzwijgen voor haar landgenoten. De Europese illusie kan echter nog voor de Duitse verkiezingen brutaal uiteenspatten, aldus Steinbrück, want de spanningen in de eurozone lopen onderhuids eens te meer hoog op.