Dus drijven economische factoren zeker wel bij aan de koersbepaling.

In de afgelopen week stond echter een "munt" in de belangstelling die geen daadwerkelijke economische achtergrond heeft, de Bitcoin.

De munt heeft een virtuele achtergrond. Ze ont-staan op het moment dat een eigenaar van een computer een prijsvraag van een wiskundig vraagstuk heeft gewonnen.

Het is niet vreemd dat de ontwikkelaar van de Bitcoin omgeven wordt door raadselen. Het is Satoshi Nakamoto. Hij creëerde de munt in 2009 maar verdween in 2010. De munt werd vooral in hackers kringen gebruikt.

Niet vreemd dat de eerste gebruikers de munt gebruikten om drugs via het internet te verhandelen. De koers van de munt veranderde ook niet veel.

Echter op het moment dat enkele maanden geleden ook legale sites als Reddit (sociale media) en vooral WordPress (internet voor vooral bloggers) de munt als "wettig" betaalmiddel accepteerden ging de koers fors omhoog. In januari was een BitCoin nog $ 15 waard.

Begin van vorige week was de prijs meer dan $ 200. Echter doordat de servers van de handelssite Mt.Gox overbelast raakten ontstond er een ware valutapaniek. De laatste bekende prijzen vorig weekeinde waren rond $ 100.

Dus drijven economische factoren zeker wel bij aan de koersbepaling. In de afgelopen week stond echter een "munt" in de belangstelling die geen daadwerkelijke economische achtergrond heeft, de Bitcoin. De munt heeft een virtuele achtergrond. Ze ont-staan op het moment dat een eigenaar van een computer een prijsvraag van een wiskundig vraagstuk heeft gewonnen. Het is niet vreemd dat de ontwikkelaar van de Bitcoin omgeven wordt door raadselen. Het is Satoshi Nakamoto. Hij creëerde de munt in 2009 maar verdween in 2010. De munt werd vooral in hackers kringen gebruikt. Niet vreemd dat de eerste gebruikers de munt gebruikten om drugs via het internet te verhandelen. De koers van de munt veranderde ook niet veel. Echter op het moment dat enkele maanden geleden ook legale sites als Reddit (sociale media) en vooral WordPress (internet voor vooral bloggers) de munt als "wettig" betaalmiddel accepteerden ging de koers fors omhoog. In januari was een BitCoin nog $ 15 waard. Begin van vorige week was de prijs meer dan $ 200. Echter doordat de servers van de handelssite Mt.Gox overbelast raakten ontstond er een ware valutapaniek. De laatste bekende prijzen vorig weekeinde waren rond $ 100.