Wereldwijd is het economische momentum aan het vertragen, wat betekent dat we negatieve synergieën krijgen. Anders gezegd: het ene land steekt het andere aan, zodat ze gezamenlijk onderuit gaan. De renteverlagingen gaan daar niet veel aan veranderen.

Europese schuldencrisis blijft grootste risico

De Europese schuldencrisis blijft nog steeds grootste risico, waarbij de tot dusver getroffen maatregelen onvoldoende zijn om een escalatie van de crisis te voorkomen.

De Europese firewall is simpelweg niet groot genoeg om Spanje en Italië af te schermen.

Bovendien moet nog blijken of de middelen verzameld door de Europese Centrale Bank rechtstreeks in een zwak financieel sysdteem kan geïnjecteerd worden. Bovendien moeten er maatregelen komen om de kredietkrapte in de Europese periferie op te vangen.

Wereldwijd is het economische momentum aan het vertragen, wat betekent dat we negatieve synergieën krijgen. Anders gezegd: het ene land steekt het andere aan, zodat ze gezamenlijk onderuit gaan. De renteverlagingen gaan daar niet veel aan veranderen. Europese schuldencrisis blijft grootste risico De Europese schuldencrisis blijft nog steeds grootste risico, waarbij de tot dusver getroffen maatregelen onvoldoende zijn om een escalatie van de crisis te voorkomen. De Europese firewall is simpelweg niet groot genoeg om Spanje en Italië af te schermen. Bovendien moet nog blijken of de middelen verzameld door de Europese Centrale Bank rechtstreeks in een zwak financieel sysdteem kan geïnjecteerd worden. Bovendien moeten er maatregelen komen om de kredietkrapte in de Europese periferie op te vangen.