Er moet namelijk een oplossing uit de bus komen, zoniet dreigt er een nieuwe crisissituatie te ontstaan. Er staan namelijk grote belangen op het spel en dat op een moment dat de Europese firewall nog niet groot genoeg is om een eventuele shock op te vangen.

George Soros komt met nieuw voorstel

George Soros heeft een nieuw voorstel op tafel gelegd om eurozone crisis op te lossen. Zijn basisidee is een nieuw reddingsfonds dat staatsobligaties mag inkopen en dat mag rekenen op ondersteuning van nog uit te geven superveilige obligaties die door de Europese Centrale Bank worden ondersteund.

Landen die beroep doen op dit fonds, moeten akkoord gaan met het doorvoeren van een ingrijpende hervormingen op straf van boete.

Dit proefschema kan in een volgende fase worden opgevolgd door de emissie van volwaardige eurobonds. Soros waarschuwde nogmaals dat het uitblijven van een oplossing een fataal afloop kan hebben.

Er moet namelijk een oplossing uit de bus komen, zoniet dreigt er een nieuwe crisissituatie te ontstaan. Er staan namelijk grote belangen op het spel en dat op een moment dat de Europese firewall nog niet groot genoeg is om een eventuele shock op te vangen.George Soros komt met nieuw voorstel George Soros heeft een nieuw voorstel op tafel gelegd om eurozone crisis op te lossen. Zijn basisidee is een nieuw reddingsfonds dat staatsobligaties mag inkopen en dat mag rekenen op ondersteuning van nog uit te geven superveilige obligaties die door de Europese Centrale Bank worden ondersteund. Landen die beroep doen op dit fonds, moeten akkoord gaan met het doorvoeren van een ingrijpende hervormingen op straf van boete. Dit proefschema kan in een volgende fase worden opgevolgd door de emissie van volwaardige eurobonds. Soros waarschuwde nogmaals dat het uitblijven van een oplossing een fataal afloop kan hebben.