Daniel Gros, directeur van het Centre for European Policy Studies, is van mening dat stilaan doordringt dat een andere aanpak noodzakelijk is. Niet zozeer de grootte van het fonds is belangrijk als wel de aanpak.

Volgens verschillende bronnen gaan de Europese financieministers deze week geen doorslaggevende maatregelen treffen, de onderhandelingen daaromtrent bevinden zich nog in een te vroeg stadium.

De meeste analisten zijn het er nochtans over eens dat de aanpak van de Europese begrotingscrisis heeft gefaald. Fitch verlaagde vorige week de kredietrating van Griekenland tot die van junkbond, dit vanwege de vrees dat het land zijn schulden niet zal kunnen terugbetalen. Algemeen wordt verwacht dat Portugal als volgende steun zal moeten aanvragen.

Het is opnieuw Duitsland dat terughoudend is om het Europees Stabiliteitfonds te verbreden en te vergroten. Gros denkt nochtans dat dit vroeg of laat noodzakelijk zal zijn. Tot dusver heeft Europa zich vooral moeten bezighouden met het bestrijden van crisissen die voordien werden ontkend.

Daniel Gros, directeur van het Centre for European Policy Studies, is van mening dat stilaan doordringt dat een andere aanpak noodzakelijk is. Niet zozeer de grootte van het fonds is belangrijk als wel de aanpak. Volgens verschillende bronnen gaan de Europese financieministers deze week geen doorslaggevende maatregelen treffen, de onderhandelingen daaromtrent bevinden zich nog in een te vroeg stadium. De meeste analisten zijn het er nochtans over eens dat de aanpak van de Europese begrotingscrisis heeft gefaald. Fitch verlaagde vorige week de kredietrating van Griekenland tot die van junkbond, dit vanwege de vrees dat het land zijn schulden niet zal kunnen terugbetalen. Algemeen wordt verwacht dat Portugal als volgende steun zal moeten aanvragen. Het is opnieuw Duitsland dat terughoudend is om het Europees Stabiliteitfonds te verbreden en te vergroten. Gros denkt nochtans dat dit vroeg of laat noodzakelijk zal zijn. Tot dusver heeft Europa zich vooral moeten bezighouden met het bestrijden van crisissen die voordien werden ontkend.