Daarnaast werd uitgesloten dat Portugal en Spanje onmiddellijk hulp nodig zullen hebben. Europa rekent dus nog steeds op de inkopen van obligaties door de Europese Centrale Bank om de rust op de financiële markten te doen terugkeren.

De Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker gaf toe dat het momenteel erg moeilijk om de financiële markten tot kalmte aan te manen, maar Europa zal alles doen om dit te bereiken.

De Duitse financieminister Wolfgang Schaeuble stelde dat het weinig zin heeft om elke week opnieuw te gaan debateren over een uitbreiding van het reddingsplan, volgens Schaeuble zijn de noodzakelijke maatregelen inmiddels genomen.

Klaus Regling, de beheerder van het Europese Stabiliteitsfonds, is van mening dat er nog genoeg andere middelen inzetbaar zijn wanneer de situatie op de financiële markten ingrijpen noodzakelijk zou maken.

Daarnaast werd uitgesloten dat Portugal en Spanje onmiddellijk hulp nodig zullen hebben. Europa rekent dus nog steeds op de inkopen van obligaties door de Europese Centrale Bank om de rust op de financiële markten te doen terugkeren. De Luxemburgse premier Jean-Claude Juncker gaf toe dat het momenteel erg moeilijk om de financiële markten tot kalmte aan te manen, maar Europa zal alles doen om dit te bereiken. De Duitse financieminister Wolfgang Schaeuble stelde dat het weinig zin heeft om elke week opnieuw te gaan debateren over een uitbreiding van het reddingsplan, volgens Schaeuble zijn de noodzakelijke maatregelen inmiddels genomen. Klaus Regling, de beheerder van het Europese Stabiliteitsfonds, is van mening dat er nog genoeg andere middelen inzetbaar zijn wanneer de situatie op de financiële markten ingrijpen noodzakelijk zou maken.