Sommige economen beweren dat de doorgevoerde besparingsmaatregelen resultaten hebben opgeleverd en dat de economie in de Europese periferie er stilaan bovenop zal raken. Volgens Halpenny liggen er echter nog een paar voetangels verstopt die een betrouwbaar herstel in de weg staan.

In een aantal Zuid-Europese landen zijn er bijkomende problemen opgedoken. In Portugal dreigt politieke chaos, terwijl Griekenland door Europa werd gewaarschuwd dat het zich aan de opgelegde regels moet houden. In Italië kan de politiek op eender welk moment opnieuw een spelbreker worden.

Sommige economen beweren dat de doorgevoerde besparingsmaatregelen resultaten hebben opgeleverd en dat de economie in de Europese periferie er stilaan bovenop zal raken. Volgens Halpenny liggen er echter nog een paar voetangels verstopt die een betrouwbaar herstel in de weg staan. In een aantal Zuid-Europese landen zijn er bijkomende problemen opgedoken. In Portugal dreigt politieke chaos, terwijl Griekenland door Europa werd gewaarschuwd dat het zich aan de opgelegde regels moet houden. In Italië kan de politiek op eender welk moment opnieuw een spelbreker worden.