Dit was weliswaar iets beter dan economen hadden verwacht, maar de onderliggende trend in de industrie wijst er naar de mening van Theodoor Gilissen Bankiers op dat een krimp in het eerste kwartaal van dit jaar waarschijnlijk.

Daarmee zou dan een officiële recessie een feit worden. In Nederland is hier al sprake van omdat het derde kwartaal de economische activiteit daalde.

De Europese economie werd daarbij geholpen door een relatief milde winter die de bouwsector in het laatste kwartaal van vorig jaar ondersteunde.

Dit was weliswaar iets beter dan economen hadden verwacht, maar de onderliggende trend in de industrie wijst er naar de mening van Theodoor Gilissen Bankiers op dat een krimp in het eerste kwartaal van dit jaar waarschijnlijk. Daarmee zou dan een officiële recessie een feit worden. In Nederland is hier al sprake van omdat het derde kwartaal de economische activiteit daalde. De Europese economie werd daarbij geholpen door een relatief milde winter die de bouwsector in het laatste kwartaal van vorig jaar ondersteunde.