De onderliggende trend is zelfs in Duitsland zwak geworden, tijdens het eerste kwartaal groeide de Duitse economie alleen dankzij het licht aantrekken van de consumptie. De Europese economische crisis neemt steeds grotere proporties aan en dus is het tijd om te handelen.

Zelfs de traditioneel sterke Duitse export moest tijdens de verslagperiode stoom aflaten. De economie en de eurocrisis dreigen het centrale thema van de Duitse parlementsverkiezingen in septemer te worden, zodat voorzichtigheid geboden blijft.

Bofinger gelooft echter niet dat de herverkiezing van Angela Merkel in gevaar zal komen, gezien het feit dat de arbeidsmarkt in Duitsland relatief sterk blijft.

De onderliggende trend is zelfs in Duitsland zwak geworden, tijdens het eerste kwartaal groeide de Duitse economie alleen dankzij het licht aantrekken van de consumptie. De Europese economische crisis neemt steeds grotere proporties aan en dus is het tijd om te handelen. Zelfs de traditioneel sterke Duitse export moest tijdens de verslagperiode stoom aflaten. De economie en de eurocrisis dreigen het centrale thema van de Duitse parlementsverkiezingen in septemer te worden, zodat voorzichtigheid geboden blijft. Bofinger gelooft echter niet dat de herverkiezing van Angela Merkel in gevaar zal komen, gezien het feit dat de arbeidsmarkt in Duitsland relatief sterk blijft.