Krugman verwijst in dat verband naar het verschil in werkloosheidsgraad tussen Duitsland en de rest van Europa. De Duitsers zijn het beu om nog geld te moeten ophoesten voor de redding van landen en banken in moeilijkheden, Zuid-Europa is de door Duitsland opgelegde besparingen spuugzat.

Deze verschillen brengen Bernd Lucke, de Duitse professor die de beweging Alternative für Deutschland aanvoert, er toe om te stellen dat Europa zo snel mogelijk afstand moet doen van de euro. Een inflexibele munt als de euro brengt Europa alleen maar problemen, zo luidt de stelling van Lucke.

Krugman verwijst in dat verband naar het verschil in werkloosheidsgraad tussen Duitsland en de rest van Europa. De Duitsers zijn het beu om nog geld te moeten ophoesten voor de redding van landen en banken in moeilijkheden, Zuid-Europa is de door Duitsland opgelegde besparingen spuugzat. Deze verschillen brengen Bernd Lucke, de Duitse professor die de beweging Alternative für Deutschland aanvoert, er toe om te stellen dat Europa zo snel mogelijk afstand moet doen van de euro. Een inflexibele munt als de euro brengt Europa alleen maar problemen, zo luidt de stelling van Lucke.